Pilegaard Antikvariat og Mønthandel
Prioritér din egen trivsel i en corona-tid
Hjemmelavet og autentisk surdejsbrød på budget
Da Danmark i foråret lukkede ned, begyndte en helt ny trend – surdej. Du har sikkert set det på de sociale medier, hvor næsten alle havde gang i en surdej, som førte til lækre hjemmebagte surdejsboller i lange baner. Hvis du ikke lige nåede med på surdejshypen sidste forår, så fortvivl ikke! Det er ikke for sent at få succes med hjemmelavet surdejsbrød. Her hos Blend in giver vi gode tips til din helt egen surdej.
Hvad handler surdej egentlig om?
Surdejen er i alt sin enkelthed en portion dej, som man gemmer i køleskabet. Når man så skal bage, bruger man en del af surdejen i sit bagværk, som tilfører brødet en fantastisk smag. Hvis man har en god surdej, kan den endda få brødet til at hæve. Ellers er det altså heller ikke snyd at tilføje en smule gær. Det vigtigste ved surdejen er dog at fodre den undervejs. Ja, du læste rigtigt – fodre! Surdejen er levende og har brug for ny næring i form af frisk vand og nyt mel. Men den tid det kræver at holde liv i en surdej, er en billig pris for lækkert friskbagt surdejsbrød.
Her starter dit surdejseventyr!
Her hos Blend in har vi fundet tre nemme opskrifter på surdej, så du hurtigt kan komme i gang med dit surdejseventyr. Alle tre opskrifter indeholder tips til, hvordan du bedst passer og plejer din surdej. Så nu er det bare med at kaste dig ud i surdejseventyret!
https://www.valdemarsro.dk/surdej/
https://meyers.dk/opskrifter/surdej/p/71506/
https://groedgrisen.dk/guide-til-surdej/
Psst! Hvis du har brug for flere tips om at bage med surdej, kan du tjekke den tidligere bagedyst-deltager Tobias Hamann ud på instagram, hvor han i foråret vejledte mange danskere i deres første surdej!